Virtuell server för WordPress

Vanligtvis jämför vi webbhotell, men vi jämför även Sveriges största leverantörer av virtuella servrar. En virtuell server är ett betydligt kraftfullare alternativ än ett webbhotell och det passar utmärkt för WordPress. Du kan ha flera WordPress installationer på en virtuell server och dina sajter kommer att laddas blixtsnabbt. Så vad är en virtuell server och vem passar en virtuell server för?

TOPPLISTAN

Bästa Virtuell server

fr 36:-/mån 85:-
fr 75:-/mån
fr 199:-/mån
fr 199:-/mån

Vad är en virtuell server?

En virtuell server är steget efter webbhotellet. När du har behov av en snabbare och säkrare lösning. Kanske du har en viktigt webbplats som är affärskritisk och drar in pengar? Då kan en virtuell server vara ett bra alternativ.

Vad är då en VPS, virtuell server? Jo, en virtuell server är egentligen vara en vanlig fysisk server som har blivit uppdelat i många mindre delar så kallade virtuella servrar. En virtuell server är helt isolerade från de andra virtuella servrarna och du kan själv välja om du kör Windows eller Linux som operativsystem.

VPS – en bättre lösning

Du kan när som helst starta om din virtuella server utan att det påverkar alla de andra virtuella servrarna eller värdmaskinen. Det gör den mycket praktisk och att du aldrig behöver ta hänsyn till andra. Till skillnad mot webbhotell där man ofta delar på resurser får man helt dedikerade resurser. CPU, RAM och hårddiskutrymme bara för dig och det ger en fantastisk prestanda och mycket kraft för pengarna. För tunga WordPressajter med många plugins är det helt perfekt!

Virtuell server WordPress

VPS är en bra lösning

En virtuell server passar såväl för ett mindre företag som för en privatperson med höga krav. Driftleverantörerna väljer att kalla sina tjänster lite olika. Virtual Private Server, VPS, Cloud VPS och Virtual Dedicated Server är några av tjänstenamnen. I princip är innehållet snarlikt. Det finns olika paket med olika mängd resurser i. Du kan själv välja att dimensionera din maskin och du kan oftast enkelt skala upp och ner till mindre/mer kraftfulla lösningar.

Fördelar virtuell server

Vi skall se här nedan på några av de fördelar man får med en VPS. Det är en uppgraderad produkt om du jämför med ett normalt webbhotell.

  • Säkerheten är hög
  • Höga hastigheter
  • Stor säkerhet
  • Stor bandbredd
  • Hög service
  • Lagra andra former av filer
  • E-postserver
  • Spelserver

Som du ser så är fördelarna många när du väljer en virtuell server. Du kommer behöva lite mer kunskaper än vid användandet av ett webbhotell, men fördelarna är många.

Prisvärt med virtuell server

Till skillnad mot molnlösningar och dedikerade servrar är detta en prisvärd lösning där du har koll på kostnaderna i förväg. Du vet alltid vad du kommer att betala i förväg. Naturligtvis ställer en VPS högre krav på teknisk kompetens än ett webbhotell. Samtidigt är det inte jättesvårt att sköta en VPS och du kan alltid välja Managed VPS där leverantören sköter servern åt dig.

Ett steg upp med VPS

En Virtuell Server är lätt att rekommendera för dig som behöver något bättre än ett webbhotell, men samtidigt inte har råd eller behov av en helt egen dedikerad server. Det går utmärkt att köra WordPress på en virtuell server och din webbsajt i WordPress kommer att ladda blixtsnabbt. Skaffa virtuell server till dig och dina sajter!