Q&A

Vi tänkte vi skulle visa upp de vanligaste frågorna och svaren vad gäller webbhotell, domäner, dedikerade servrar samt VPS. Det är en del saker man bör ha koll på när man skall starta ny blogg, hemsida eller webbshop. Läs mer här nedan:

Hur skaffar man webbhotell?

Det är nu riktigt enkelt att skaffa nytt webbhotell. Man kan starta igång sin sajt på under 15 minuter och det behövs inga som helst förkunskaper. Det går nu snabbt och går mycket enkelt att sätta igång med sin sajt! Det finns en-klicks-installation numera och man startar upp sin WordPress sajt med ett par klick.

För att skaffa nytt webbhotell, så klickar du dig vidare via länkarna här inne på vår sajt in till det webbhotell, som du vill starta med. Enkelt och smidigt! Registrera dig hos den leverantör du väljer och sedan är du igång! Det har aldrig varit enklare att skaffa nytt webbhotell.

Hur fort går det att starta igång?

Nu går det riktigt snabbt att vara igång med sitt nya webbhotell. Du betalar med ditt kort och sedan är du igång med ditt nya webbhotell och kan börja skapa ny hemsida. Det tar bara ca 15 minuter!

Hur många domäner kan man ha?

På de allra flesta webbhotell kan man numera ha en stor mängd domäner kopplat till sitt konto. Det kan kosta att lägga till domäner ifall du går över den gräns som ditt webbhotell har satt, men det brukar vara en låg kostnad.

Behöver jag stort webbhotell?

De flesta klarar sig med den minsta versionen av webbhotell hos sin leverantör. Skall du blogga och mest skriva text, lägga in mindre bilder etc, så går det alldeles utmärkt med den minsta versionen av webbhotell. Skall du däremot ladda upp tunga filer eller mycket videos på din sajt.

Då kan det behövas större version. Har du sedan inte mer än typ 1000 besökare per dag så klarar du dig med mindre version. Det går även att snabbt och enkelt uppgradera sitt webbhotells-konto ifall man behöver det hos alla leverantörer.

Q och A webbhotell

Databas – Vad är det?

Man har allt som oftast en databas per hemsida och man kan ofta ha en stor mängd databaser på sitt konto. Ifall du skall starta flera sajter på samma konto är det bra om du har koll på antalet databaser du kan koppla till.

Lätt att byta webbhotell?

Det är numera relativt enkelt att byta till ett nytt webbhotell. Många byter aldrig webbhotell, men det kan uppstå situationer där du vill byta webbhotell och antingen så gör du det själv ifall du har kunskap eller så hjälper ditt nuvarande webbhotell till med detta. Detta kan komma att kosta lite extra pengar ifall de skall hjälpa dig med detta.

Hur startar man ny sajt?

Vi brukar rekommendera att man startar sin sajt med hjälp av WordPress som publiceringsverktyg. Du kan skapa hemsidor, bloggar, webbshoppar och andra former av sajter med WordPress. WP är det enklaste verktyget du kan använda för att starta och driva din hemsida.

WordPress och installation

De allra flesta webbhotell har idag en One-click-installer vad gäller WordPress inne i sin kontrollpanel och du startar alltså din nya WordPress sajt på ett snabbt och enkelt sätt!

Virtuell server

VPS, en virtuell server är ett steg upp från ett vanligt webbhotell. Man får större flexibilitet och högre prestanda samt kan lagra andra typer av filer än enbart sin hemsida på en VPS. Det krävs dock en del kunskaper och vi brukar rekommendera att man arbetar med ett webbhotell i första hand.

Dedikerad server

En dedikerad server är det bästa och snabbaste sättet att driva sin hemsida på. Det är den lösning med högst säkerhet, men denna typ av lösning har även ett lite högre pris. Du behöver ha en del kunskaper för att kunna driva och förlita dig på en dedikerad server, men det är den klart bästa lösningen vad gäller prestanda, flexibilitet samt hastigheter för dina sajter!

Dessa frågor är de mest förekommande när man skall satsa på ett nytt webbhotell, domäner, dedikerade servrar samt VPS:er. Vi arbetar enbart med seriösa aktörer och du kan vara trygg i vetskapen att vi själva använder de lösningar vi rekommenderar här inne på webbhotellwordpress.com. Hoppas du hittar rätt webbhotell och lösning för dig och ditt företag!